Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pariz krasi 415 jelki

VIDEO: Blagdanska sezona u europskim metropolama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Londona, božićna su svjetla osvjetilila Pariz, a i Berlin je dan započeo u božićnom ugođaju.

Veliki adventski kalendar, za koji se vjeruje da je najveći na svijetu, postavljen je u Berlinu. Sa 100 puta 40 metara kalendar je prekrio fasadu gradske vijećnice. Od 1. prosinca će u skladu s tradicijom svaki dan biti osvijetljena druga vrata i tako sve do 24. prosinca. Božićna prodajna mjesta, otvorena su diljem Berlina. Organizatori i prodavači rekli su kako se nadaju profitabilnoj božićnoj sezoni.

Pročitajte i ovo Kruzer u Splitu Počela sezona U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama" Slika nije dostupna VAŽNE PORUKE Jedan od najvećih kršćanskih blagdana: Znate li zašto Božić slavimo baš 25. prosinca?

Blagdansku sezonu otvorio je i grad svjetla i romantike.Više od milijun lampica osvijetlilo je Elizejske poljane. Ne nedostaje ni borova, čak 415 jelki krasi Pariz. Za nezaboravan ugođaj utrošeno je dva i pol milijuna eura. Parižani nisu zaboravili ni brinuti se o okolišu, pa umjesto običnih lampica imaju svjetleće diode. Raskošno osvjetljenje utrošit će struje u vrijednosti od samo 10 tisuća eura.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene