Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu je očekivali

VIDEO Angela Merkel Afganistancima priredila iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel je iznenada svojim avionom sletjela u Kabul. Posjet nije najavila iz sigurnosnih razloga, a u Afganistan je došla kako bi vidjela njemačke vojnike u tamošnjim stabilizacijskim postrojbama.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i njezin ministar obrane Thomas de Maiziere stigli su u petak iznenadni posjet sjeveru Afganistana kako bi "pružili podršku postrojbama", kazao je glasnogovornik njemačke vojske u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku

>> MORH: Hrvatska vojnikinja umalo izgubila šaku na vojnom vozilu u Afganistanu

Glasnogovornik njemačke vlade u Berlinu potvrdio je dolazak Merkel i de Maizierea u glavni stožer njemačke vojske u Mazar-i-Šarifu, šest dana nakon smrti vojnika njemačkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a u Afganistanu.

"Merkel će nakratko posjetiti Kunduz, a potom se vratiti u Mazar-i-Šarif tijekom poslijepodneva. Ovdje je kako bi pružila podršku našim postrojbama, prisustvovala sastancima i ublažila zabrinutost nakon nedavne pogibije jednog našeg vojnika", izjavio je glasnogovornik njemačke vojske.

Trajanje i program posjeta nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene