Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Angela Merkel je iznenada svojim avionom sletjela u Kabul. Posjet nije najavila iz sigurnosnih razloga, a u Afganistan je došla kako bi vidjela njemačke vojnike u tamošnjim stabilizacijskim postrojbama.


Njemačka kancelarka Angela Merkel i njezin ministar obrane Thomas de Maiziere stigli su u petak iznenadni posjet sjeveru Afganistana kako bi "pružili podršku postrojbama", kazao je glasnogovornik njemačke vojske u Afganistanu.

>> MORH: Hrvatska vojnikinja umalo izgubila šaku na vojnom vozilu u Afganistanu

Vezani članci Američka vojska, ilustracija Amerika povlači svoje trupe iz Afganistana? Biden uskoro najavljuje rok do kojeg će povući svoje snage Vojnikinja Valerija Na teren izlaze u blindiranim vozilima, težim od 20 tona: Provjerili smo kako žive naši vojnici u Afganistanu

Glasnogovornik njemačke vlade u Berlinu potvrdio je dolazak Merkel i de Maizierea u glavni stožer njemačke vojske u Mazar-i-Šarifu, šest dana nakon smrti vojnika njemačkog kontingenta međunarodnih snaga NATO-a u Afganistanu.

"Merkel će nakratko posjetiti Kunduz, a potom se vratiti u Mazar-i-Šarif tijekom poslijepodneva. Ovdje je kako bi pružila podršku našim postrojbama, prisustvovala sastancima i ublažila zabrinutost nakon nedavne pogibije jednog našeg vojnika", izjavio je glasnogovornik njemačke vojske.

Trajanje i program posjeta nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook