Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Put poduzetnika

VIDEO Evo što milijarder nudi studentima da odustanu od faksa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan američki milijarder nudi mladima koji žele pokrenuti vlastiti biznis ponudu koju nije lako odbiti - 100.000 dolara i mogućnost ostvarenja vlastite 'startup' ideje. 'Kvaka' je u tome, što kandidati moraju napustiti školovanje na fakultetu.

Oni imaju između 18 i 25 godina, žive zajednu u apartmanu na Lower Manhattanu i njih 11-ero su potencijalni poduzetnici, koji uče o poduzetništvu na Enstitutu, eksperimatalnom programu, koji će im pokazati imaju li ono što treba, da postanu uspješni poslovni ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki planovi Diana Prpić iz Startaj Hrvatska: ''Batelu zamišljam kao svjetski poznati brend, želim ga staviti na stol svakoga kućanstva'' Davor Huić iz Udruge Lipa Kriteriji nisu isti za sve Tko je sve među poslodavcima koji su tražili pomoć? "Bacate novac iz helikoptera pa vam koji put padne krivo"

>> Evo kako u samo 24 sata do biznisa!

Nešto manje od polovice tih kandidata, već je osnovalo svoje tvrtke, a tek troje ih je završilo fakultet. Zajedno kupuju, kuhaju, jedu i pospremaju. Dijele jedan daljinski upravljač te mnoge tajne u trosobnom stanu. Prvom zorom idu na posao i uče na razini iskustva, a ne teorije.

Iako zapravo nitko ne zna može li se predavati poduzetništvo, milijarder Peter Thiel nudi studentima 100.000 dolara da odustanu od fakulteta i ostvare svoju 'startup' ideju, odnosno pokrenu vlastiti posao.

Glavna prednost Enstituta jest učenje kroz posao, pune dvije godine uz pomoć mentora. Projekt je već zaživio u New Yorku, a iduće godine će se proširiti na nova tri američka grada.

U priloženom videu, koji je napravio Forbes, možete vidjeti što o projektu misle oni koji ga pohađaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene