Obavijesti Video Pretražite Navigacija
težak 2 mlrd. dolara

Milijarder pronađen mrtav: Imao je ranu od vatrenog oružja

Thomas H. Lee
Thomas H. Lee Foto: You Tube/Screenshot
Thomas H. Lee pronađen je mrtav u svom uredu, a policija istražuje kako je došlo do smrti.

Američki milijarder Thomas H. Lee (78) pronađen je mrtav u svom uredu u New Yorku u četvrtak.

Prema Forbesu, Leejevo bogatstvo procijenjeno je na dvije milijarde dolara. Obitelj milijardera u priopćenju je navela kako je "izuzetno ožalošćena" njegovom smrću.

Lee je navodno preminuo od rane izazvane vatrenim oružjem koju je sam sebi nanio u svom uredu na Manhattanu, javlja New York Post.

 



Ipak, policijski glasnogovornik nije potvrdio da je muškarac preminuo od samoranjavanja, istaknuo je da će uzrok smrti utvrditi medicinski istražitelj, piše BBC.

 

Pročitajte i ovo Barry Sherman Nađeni u vili pokraj bazena Sin zadavljenih milijardera nudi 35 milijuna dolara svakome tko ponudi nove dokaze: Policija već pet godina ne uspijeva riješiti misteriozni slučaj

U izjavi obiteljskog prijatelja i glasnogovornika Michaela Sitricka stoji: "Dok ga je svijet poznavao kao jednog od pionira privatnog kapitala i uspješnog poslovnog čovjeka, mi smo ga poznavali kao predanog supruga, oca, djeda, brata, prijatelja i filantropa koji uvijek stavlja tuđe potrebe ispred svojih."

Između ostalog donirao je 22 milijuna dolara 1992. godine sveučilištu Harvard, na kojem je svojedobno studirao.

Lee je bio poznat kao pionir preuzimanja poduzeća pomoću financijske poluge, a između ostalog 1992. kupio je tvrtku za piće Snapple i prodao je dvije godine kasnije Quaker Oatsu za 32 puta veću cijenu - 1,7 milijardi dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene