Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tisuće mrtvih riba otkriveno je na plaži Folly Beach u gradu Charlestonu, u Južnoj Karolini. Mediji ne prestaju pisati o tom fenomenu, a taj pomor najnoviji je u nizu, koji je počeo s pomorom ptica i riba u Arkansasu.


Uglavnom se radi o pomoru sitne ribe, a brojka koja se spominje jest oko 100.000, piše News 2. Kao uzrok smrti navodi se izrazito niska temperatura mora.

Vezani članci Slika nije dostupna Američki šerif pritvorenicima dopušta samo čitanje Biblije Slika nije dostupna Novi pomor izazvao zabrinutost: Tisuće uginulih riba na plaži u Floridi

>> 'Na godinu ugine oko pet milijardi ptica, to je normalno'

Ribe je pregledao Mark Williams iz Službe za kontrolu zdravlja i okoliša te je došao do zaključka kako su ribe uginule najvjerojatnije jer je temperatura mora bila preniska za njih. Kako je ponovno uginula samo jedna vrsta ribe, za Williamsa je to dodatni dokaz u prilog mišljenju da se radi o pomoru zbog niske temperature mora.

Podsjetimo, sve je počelo netom prije Nove godine u Arkansasu, gdje je prvo pomrlo 100.000 riba, a na samu novogodišnju noć i 5.000 ptica. Otad mediji izvještavaju o čak i najmanjem pomoru životinja, a kao pravi primjer može se navesti pomor između 50 i 100 ptica u Švedskoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju