Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkriva se uzrok

FOTO/VIDEO Fluorescentno zelena voda potekla Venecijom: Sazvan hitan sastanak, sumnja se na jednu stvar

Canal Grande pozelenio
Canal Grande pozelenio Foto: Afp
Voda u glavnom venecijanskom Canalu Grande, blizu mosta Rialto u nedjelju je postala fluorescentno zelena i vlasti rade na otkrivanju uzroka te neobične pojave za koju su možda odgovorni zeleni aktivisti.

Regionalna agencija za zaštitu okoliša uzela je uzorke vode i radi na identificiranju tvari koja je promijenila boju, objavila je agencija na Twitteru.

Canal Grande pozelenio Canal Grande pozelenio (Foto: Afp)

Venecijanski prefekt sazvao je hitan sastanak policijskih snaga kako bi otkrili što se dogodilo i predložili moguće protumjere, izvijestila je novinska agencija Ansa.

 

 

Pročitajte i ovo Greencajt festival - 5 Greencajt 2023 Kako reciklirati odjeću i kako biznis i život učiniti održivim: Na radionice Greencajta stigli brojni stručnjaci

Incident podsjeća na nedavna događanja u Italiji kada su skupine za zaštitu okoliša bojile spomenike. U posljednjem takvom incidentu, aktivisti su biljnim ugljenom zatamnili vodu rimske fontane Trevi u znak protesta protiv fosilnih goriva.

Pročitajte i ovo Ekološki aktivisti zacrnili vodu u Fontani di Trevi ''Posljednja generacija'' FOTO/VIDEO Mladi ekološki aktivisti ponovno navukli bijes javnosti: Zacrnili su vodu u najpoznatijoj svjetskoj fontani

Za razliku od prethodnih slučajeva, nijedna aktivistička skupina nije preuzela odgovornost za događaj u Veneciji.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene