Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veliko zanimanje za novu internetsku stranicu Vatikana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova, dodatna internetska stranica Vatikana već je u tri dana svoga postojanja zabilježila 13 milijuna posjetitelja, priopćio je u utorak glavni tajnik vatikanske uprave, biskup Renato Boccardo.

Cilj nove stranice (www.vaticanstate.va) jest pomoći hodočasnicima i turistima, izjavio je Boccardo. 

Pročitajte i ovo Papa Franjo naljutio LGBT zajednicu Zatvoreni sastanak Papa Franjo ipak nije rekao 'pederčina'? Javio se prevoditelj i sve objasnio Papa Franjo U pripremi Spor bez presedana: U Vatikanu jedno nije dopušteno, a papi Franji prijeti ozbiljna tužba

U smislu djelovanja pape Benedikta XVI. te njegova pretnodnika, Ivana Pavla II., Vatikan se u komunikaciji s posjetiteljima služi mogućnostima suvremenih medija.

Vatikan je "vrlo kompleksna tvorevina", izjavio je Eugenio Hasler, koji je odgovoran za prvotnu web-stranicu Vatikana (www.vatican.va) koja će i nadalje postojati. 

Stoga se došlo do zaključka da je potrebno na novoj stranici prikazati sve vidove Vatikana, a ne samo službe i urede koji pripadaju vatikanskoj državi.

Na stranici www.vaticanstate.va prikazane su sve službe, djelatnosti kao i organizacijska struktura najmanje države na svijetu. 

Trenutačno stranica nudi informacije na pet jezika: talijanskom, engleskom, francuskom, njemačkom i španjolskom.

Posjetiteljima upada u oči na vidljivom mjestu prikaz vatikanskog Ureda za filateliju i numizmatiku te poveznica na vatikanske muzeje. 

Autori stranice najavljuju da će numizmatičati i filatelisti putem
stranice uskoro moći online naručiti vatikanske poštanske marke i kovanice.

Stranica nudi i aktualni pogled na Vatikan uz pomoć pet web-kamera postavljenih na vatikanske vrtove. 

Zainteresirani posjetitelji moći će tako promatrati papu u šetnji.

Tradicionalna internetska stranica Vatikana www.vatican.va, koja sadrži brojne crkvene dokumente, i dalje će sa svojim aktualnim sadržajima biti na raspolaganju posjetiteljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene