Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za najmanje 16 smrtih slučajeva odgovornom se drži velika snježna oluja koja je jučer zahvatila golemo područje SAD-a.


Zbog nepovoljnih uvjeta otkazani su brojni letovi, zatvorene mnoge škole na području Iowe gdje je zapalo čak 40 centimetara snijega. Poledica i jak vjetar uzrokovali su i prometne nezgode, zatrpali automobile na parkiralištima. Nestalo je i struje, a u Minesoti je prijavljeno 300 slučajeva oštečenja imovine, te oko 50 ozlijeđenih. Za mnoga područaja Srednjozapadne američke regije ovo je prva ovakva oluja. Nastale opasne uvjete prati temperatura od oko 9 stupnjeva, no zbog jakog vjetra koji u nekim mjestima puše i do 100 km/h, mnogi imaju osjećaj kao da je minus 25.

Dok se neki skrivaju i smrzavaju, drugi su ovu priliku odlučili okrenuti u svoju korist. Čak 3000 studeneata Wisconson-Madison sveučilišta organizirali su masivno grudanje. Budući da su im većini otkazana predavanja odlučili su se zabaviti uz zimske radosti. 

Vezani članci Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće Slika nije dostupna Snijeg više neće stvarati probleme, ali eto nam nove opasnosti!

Prema meteorolozima Nacionalnog servisa za vremensku prognozu iz Iowe, ova bi oluja mogla zahvatiti dvije trećine SAD-a, nakon što se pomakne sa središnjeg dijela. Vremenske neprlike donjela je i jugu zemlje kojeg su zahvatili jaki pljuskovi i poplave.