Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potresni prizori

VIDEO Strava u New Yorku: U požaru zgrade poginulo najmanje 19 osoba, među njima i djeca - "Broj žrtava će rasti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikom požaru u stambenoj zgradi u Bronxu u New Yorku poginulo je najmanje 19 osoba.

Najmanje 19 osoba je poginulo, među njima devetero djece, a više od 60 je ozlijeđeno u velikom požaru stambenog bloka u Bronxu. Gradonačelnik New Yorka Eric Adams potvrdio je broj preminulih.

Pročitajte i ovo Požar progutao obiteljsku kuću - 1 Bez krova nad glavom Otkriven uzrok požara u Donjem Miholjcu, susjeda opisala dramatične trenutke: "Diži se susjeda, gori ti kuća!" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Novi gradonačelnik New Yorka, bivši policajac, crnac koji je preuzeo dužnost 1. siječnja, istaknuo je da je "to prava tragedija, ne samo za Bronx i za grad".

"60 ozlijeđenih prevezeno je u bolnice, a 13 osoba je u kritičnom stanju", kazao je Stefan Ringel, viši savjetnik gradonačelnika.

"Većina žrtava ugušila se od dima", izjavio je povjerenik vatrogasne službe New Yorka Daniel Nigro.

Na terenu je dvjestotinjak vatrogasaca koji saniraju požar u zgradi od 19 katova. Na videosnimkama i fotografijama vide se vatrogasne ljestve koje se protežu do osmog kata, piše Sky News.

"Vatrogasci su pronašli žrtve na gotovo svakom katu i vadili ih zbog problema s disanjem i srcem", kazao je Nigro. "Očekujemo da će broj žrtava ovog požara rasti", dodao je.

Kazao je kako je požar jedan od najgorih koji je pogodio grad u posljednje vrijeme i usporedio ga s incidentom u društvenom klubu Happy Land 1990. godine u kojem je poginulo 89 ljudi.

U srijedu je u strašnom požaru u stambenoj zgradi u Philadelphiji poginulo 12 ljudi, među kojima osmero djece.

New York, megapolis s devet milijuna stanovnika, zahvatila je stambena kriza, a zgrade su nerijetko oronule i loše održavane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene