Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašan požar u Čileu

VIDEO Masovna evakuacija: Vatra uništava 'baštinu čovječanstva'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje je 12 ljudi smrtno stradalo, a oko 2.000 kuća uništeno je u požaru koji je izbio u subotu poslijepodne blizu čileanskoga lučkog grada Valparaisa.

Vatrenu stihiju u Valparaisu, koja je zahvatila oko 700 hektara šume i područja u kojima su smještene stambene četvrti pojačao je snažan oceanski vjetar. Život je izgubilo 12 osoba, a 2.000 kuća progutao je plamen, objavio je The Weather Channel.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom"

Požar nastoji ugasiti oko 2.000 vatrogasaca uz pomoć triju kanadera i 18 helikoptera.

VIDEO Požar guta 'baštinu čovječanstva', 11 mrtvih!

Prognostičari su za nedjelju poslijepodne najavili visoke temperature i snažan vjetar, što bi moglo dodatno pogoršati situaciju.

Požar je bukuo u subotu, a najviše štete napravio je tijekom noći kada je izmaknuo kontroli. Čileanska predsjednica proglasila je izvanredno stanje i u požarom ugrožena područja poslala vojne snage kako bi pomogle stanovništvu. Osoblju hitne pomoći pomažu marinci. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene