Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 60 talibanskih boraca ubijeno je u operaciji snaga sigurnosti u sjevernom Afganistanu koja je završila u nedjelju, objavila je policija.


"Tijekom tjedna je izvedena zajednička operacija vojske i policije", rekao je glasnogovornik policije u afganistanskoj pokrajini Kunduz. U toj operaciji su ubijena 63 pobunjenika i oko 50 je ranjeno", rekao je glasnogovornik i dodao da je ranjeno deset pripadnika vladinih snaga.

Vezani članci Ilustracija E, nećeš, razbojniče! Krao u trgovini pa napao zaštitara koji ga je uhvatio na djelu Afganistanski vojnici/Ilustracija (Foto: AFP) Afganistanski predsjednik potvrdio: Ubijen je vođa pakistanskih talibana

Tom operacijom od talibana su očišćena tri sela, rekao je glasnogovornik.

Pakistanska vojska objavila je da je u nedjelju ubila 35 pobunjenika u zračnim napadima vođenim u sklopu velijke ofenzive protiv talibana na sjeverozapadu zemlje.

Napadi su vođeni u plemenskom okrugu Sjevernog Vaziristana duž granice s Afganistanom, precizirali su vojni izvori.

U Pakistanu ubijen šef talibana uključen u masakr u Pešavaru

"Među 35 ubijenih u nedjeljnim preciznim zračnim napadima bilo je i stranaca", navela je vojska u priopćenju.

Pakistanski dužnosnici pod terminom "stranci" podrazumijevaju borce arapskih i zemalja središnje Azije koji su se sklonili u pakistanska plemenska područja u vrijeme međunarodne intervencije u Afganistanu 2001.

Novinarima nije dozvoljen pristup u zonu sukoba pa nije moguća provjera podataka koje objavljuje vojska. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook