Nešto nakon podneva završila je ceremonija ispraćaja bivšeg njemačkog kancelara Helmuta Kohla u Europskom parlamentu u Strasborugu, nakon čega slijedi i njegov pogreb u njemačkom Speyeru.


U Strasbourgu, u zgradi Europskog parlamenta, održala se ceremonija ispraćaja njemačkog kancelara Helmuta Kohla, koji je na toj poziciji bio od 1982. do 1998. - duže od ijednog kancelara te države. Bio arhitekt njemačkog ujedinjenja 1990. te mentor Angeli Merkel, a umro je prije nekoliko dana u 87 godini.

Vezani članci Propisi bi trebali riješiti trenutačne nedostatke u internetskom okruženju Što je nezakonito izvan interneta treba biti nezakonito i na njemu: Tri ključna prijedloga novog Propisa o digitalnim uslugama Sinčić suspendiran u Europarlamentu - 4 Skinuo sako i počeo raskopčavati hlače. EP suspendirao Ivana Vilibora Sinčića: ''Spreman sam na sve, idemo do kraja''

Na ispraćaju je i bivši američki predsjednik Bill Clinton koji je, uz Georgea H. W. Busha, smatrao Kohla najvećim europskim čelnikom druge polovice 20. stoljeća.

Bio je osoba koja je svojim političkim angažmanom znatno pomogao hrvatskoj neovisnosti. Kohl i njegov tadašnji ministar vanjskih poslova Hans Dietrich Genscher snažno su se zauzimali za priznanje neovisnosti Hrvatske.

2006. odlikovan je za izniman doprinos međunarodnom priznanju Hrvatske.