Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojni visoki uzvanici

Velika ceremonija ispraćaja bivšeg njemačkog kancelara Helmuta Kohla u Europskom parlamentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto nakon podneva završila je ceremonija ispraćaja bivšeg njemačkog kancelara Helmuta Kohla u Europskom parlamentu u Strasborugu, nakon čega slijedi i njegov pogreb u njemačkom Speyeru.

U Strasbourgu, u zgradi Europskog parlamenta, održala se ceremonija ispraćaja njemačkog kancelara Helmuta Kohla, koji je na toj poziciji bio od 1982. do 1998. - duže od ijednog kancelara te države. Bio arhitekt njemačkog ujedinjenja 1990. te mentor Angeli Merkel, a umro je prije nekoliko dana u 87 godini.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija na nivou EU-a Stižu nova pravila za oduzimanje vozačke dozvole Osniva se nova stranka - 3 Još jedna Kolakušić i Sinčić udružili snage: Osnovali novu stranku u borbi za produljenje mandata u Europskom parlamentu

Na ispraćaju je i bivši američki predsjednik Bill Clinton koji je, uz Georgea H. W. Busha, smatrao Kohla najvećim europskim čelnikom druge polovice 20. stoljeća.

Bio je osoba koja je svojim političkim angažmanom znatno pomogao hrvatskoj neovisnosti. Kohl i njegov tadašnji ministar vanjskih poslova Hans Dietrich Genscher snažno su se zauzimali za priznanje neovisnosti Hrvatske.

2006. odlikovan je za izniman doprinos međunarodnom priznanju Hrvatske.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene