Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA BROJKA

'OPASNO POGORŠANJE' Šokantna posljedica ruskih zračnih udara u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barem 120.000 Sirijaca je moralo napustiti svoj dom od kraja rujna kada su počeli ruski zračni udari u toj zemlji, a 85-90 posto udara pogodilo je umjerenu sirijsku oporbu, upozorila je u srijedu američka diplomacija.

"Otkako su u Siriji počeli ruski zračni udari, barem 120.000 Sirijaca je raseljeno zbog ofenziva koje režim provodi uz potporu ruskih zračnih udara, u gradovima Hami, Alepu i Idlebu", rekla je zamjenica američkog državnog tajnika za Bliski istok, Anne Patterson, pred vanjskopolitičkim odborom zastupničkog doma američkog Kongresa.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Taj je broj prošlog tjedna objavio UN, ali ga američka administracija sada prvi put preuzima, izravno optužujući Moskvu.

Rusija je rekla kako su njezini zračni udari koje je započela prošli mjesec usmjereni protiv militantne skupine Islamske države.

RUSI UNIŠTILI POLOŽAJE ISIS-a OKO PALMIRE U posljednja 2 dana bombardirano 237 ciljeva

"Moskva cinično nastoji tvrditi kako njihovi udari ciljaju teroriste, ali za sada 85 do 90 posto udara u Siriji pogađa umjerenu sirijsku oporbu", rekla je Patterson.

Po riječima zamjenice američkog državnog tajnika za Europu, Victorije Nuland, koja je uz Patterson svjedočila pred kongresnim odborom, "otkako su u Siriji počele ruske borbene operacije, Grčka je zabilježila najveći tjedni migracijski priljev u 2015., oko 48.000 izbjeglica i migranata koji su u Grčku ušli iz Turske".

Patterson je također ocijenila da je "ruska vojna intervencija (u Siriji) opasno pogoršala ionako zamršenu situaciju".

Visoka američka diplomatkinja je još jednom istaknula da su "u ruskim zračnim udarima dosad uglavnom gađana područja na kojima Islamska država nije prisutna, a gađana je sirijska umjerena oporba". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene