Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olujni vjetar, valovi, tuča...

Velika Britanija na udaru MEGA OLUJE: Izdano 340 upozorenja na poplave!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na udaru mega oluje našla se i Velika Britanija. Dok se Velika Britanija bori i pribojava novih poplava, u određenim djelovima SAD-a se bilježe ekstremno niske temperature.

Velika Britanija se našla na udaru mega oluje Hercules koja je prošli tjedan poharala SAD. Jaki vjetrovi stvarali su i do 15 metara visoke valove koji su obrušavaju na obalu. Britanska Agencija za zaštitu okoliša izdala je čak 340 upozorenja na poplave, uključujući i jedno ozbiljnije upozorenje za Dorset gdje postoji i 'značajan rizik za život', prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Poplave u Rusiji i Kazahstanu Stotine domova poplavljeno Oglasile se sirene: Rekordne poplave u Rusiji i Kazahstanu, evakuirano više od 100.000 ljudi

Brojna imanja su poplavljena, a Agencija procjenjuje da je do sada poplavljeno i više od 220 nekretnina. Stanovnici i vlasnici trgovina u Aberystwythu i Caredigionu upozoreni su da napuste svoje domove i trgovine zbog straha od dodatnih poplava. 'Ekipa Agencije za zaštitu okoliša je na terenu te će i dalje raditi i dan i noć kako bi zaštitila zajednice koje su u opasnosti', kazao je Jonathan Day iz Agencije.

Vremenske neprilike stvorile su probleme i u prometu – pojedine ceste su zatvorene, a vlakovi dosta kasne ili su otkazani zbog poplava. 'Vozače smo upozorili da ne kreću na put ukoliko ne moraju, a ako već kreću, onda moraju biti vrlo oprezni', kazao je glasnogovornik policije u Dorsetu gdje je stanje najkritičnije.

Olujni vjetrovi, kiša, tuča i grmljavina očekuju se diljem južne i zapadne Škotske u sjeverozapadnoj Engleskoj i Walesu.

Ekstremno niske temperature u SAD-u

Inače, oluja Hercules zahvatila je i sjeveroistok Sjedinjenih Američkih Država i prouzročila potpuni prometni kaos. Otkazano je tisuće letova, a vlasti su građane upozorili da izbjegavaju vožnu automobilima.

Oko 140 milijuna Amerikanaca se priprema za rekordno niske temperature, najniže u zadnjih 20 godina javlja CNN. U nekim gradovima temperature će se, uz jak vjetar, spustiti i daleko ispod nule. Tako se u Chicagu očekuju -34 stupnja, a u St. Louisu -24 stupnja Celzijeva.

Zbog eskstremno niskih temperatura, škole u St. Louisu, Chicagu, Detroitu, Indianapolisu, Wisconskinu i Milwaukeeu otkazale su nastavu.

Vlasti u tim gradovima pozvale su građane da ne izlaze iz svojih domova ako ne moraju, posebice nakon zalaska sunca. Na takvoj se hladnoći ozebline na nezaštićenoj koži mogu pojaviti u roku od nekoliko minuta, kažu stručnjaci.
 
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene