Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već su dvije osobe ove godine u SAD-u umrle od kuge. Oboje su imali veoma rijedak tip kuge kojeg je teško dijagnosticirati jer nije popraćen naoteklim limfama.


Neidentificirana osoba iz američke savezne države Colorado, druga je žrtva ove godine koja je umrla od kuge, podatak je kojeg je iznijela Christine Nevin-Woods, medicinska službenica u odjelu za zdravlje grada Pueblo, u Coloradu, javlja AP.

Vezani članci Nakon analize zubi znanstvenici su došli do vrijednih informacija (Foto: AFP) Sad znamo otkud je krenula kuga koja je ubila 60 % Europljana u 14. stoljeću Medvjed (Foto: Screenshot/YouTube) Sve su lukaviji! Medvjed naučio koristiti kvaku i pokušao ući u kuću usred noći

Vjeruje se da su preminulu osobu kugom zarazile buhama glodavca ili druge životinje.
U lipnju je, također u Coloradu, od kuge preminuo 16-godišnji igrač baseballa. Oboje su imali veoma rijedak tip kuge kojeg je teško dijagnosticirati jer nije popraćen naoteklim limfama.

Pronađena vjeverica zaražena kugom, turisti evakuirani!

Oboljenje od kuge prilično je rijetko u SAD-u, a još je rjeđe da ljudi od nje ondje umiru. U prosjeku, godišnje se u SAD-u prijavi sedam oboljelih od kuge. Ove godine, broj oboljelih je nešto veći, a svi tipovi mogu se liječiti antibioticima.

Posljednji je put u SAD od kuge osoba preminula 2013., u saveznoj državi New Mexico.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook