Veliki požar izbio je u zgradi u starom dijelu bangladeške prijestolnice Dake u kojem je poginulo 78 osoba. Vatra se razbuktala s noći sa srijede na četvrtak, u stambenoj zgradi u kojoj su se nalazile lako zapaljive kemikalije. Požar je ubrzo zahvatio i okolne zgrade.

Galerija


Kako je javio BBC, među žrtvama su i uzvanici na jednom vjenčanju, slučajni prolaznici na cesti, gosti restorana, mještani. 

Vezani članci Na Glavnom kolodvoru zapalio se putnički vagon (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) - 4 Novi požar u Zagrebu: Na željezničkom kolodvoru gorio putnički vagon, vatrogasci odmah izašli na teren Vatrogasci ilustracija (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) U požaru obiteljske kuće teško ozlijeđen 41-godišnjak: Plamen mu zahvatio odjeću, bori se za život

Požar se razbuktao zbog skladišta zapaljivih kemikalije koje se nalazilo u prizemlju, a nakon što je požar izbio vatrogasci su se pet sati mučili da bi obuzdali požar. 

Propisi o sigurnosti zgrada se rijetko poštuju u osiromašenom Bangladešu pa u nesrećama svake godine stradaju stotine ljudi. Nije još u potpunosti jasno kako je požar izbio u 23.40 sati prema lokalnom vremenu. 

Nakon što je vatra progurala prvu zgradu gdje se skladište i nalazilo, no ubrzo se proširila na još pet stambenih objekata. 

"Do jutra smo mogli kontrolirati vatru i sad aje u potpunosti ugašena", rekao je Ibrahim Khan,član policijskih snaga Dhake za CNN.