Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papin sobar

Vatileaks: Paolo Gabriele neće se žaliti na presudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Paolo Gabriele, nekadašnji sobar pape Benedikta XVI., osuđen za krađu povjerljivih dokumenata, 18 mjeseci zatvorske kazne će služiti u kućnom pritvoru u svojem vatikanskom stanu i neće uložiti priziv na presudu.

Njegova odvjetnica Cristiana Arru nije uložila priziv u predviđenom roku, tj. tri radna dana od proglašenja presude, doznaje se iz sudskih izvora. Još se uvijek očekuje Papino pomilovanje. Glasnogovornik Svete Stolice je u subotu nakon izricanja presude rekao da je pomilovanje 'vrlo konkretno i vjerojatno'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papina poruka Papa prozvao Rimsku kuriju: 'Klonite se ogovaranja!' Slika nije dostupna Ništa od javne objave Tajni izvještaj o aferi Vatileaks vidjet će samo novi papa

>> Papinom sobaru godina i pol zatvora: 'Sve sam radio iz ljubavi prema Kristovoj Crkvi i Papi'

Objava pomilovanja može stići putem priopćenja Svete Stolice. Sam Papa odlučuje kada će ju objaviti. Načelno, pošto nije uložen priziv, Gabriele bi trebao služiti kaznu u zatvoru u Italiji, jer Vatikan nema vlastiti zatvor. Objava pomilovanja se ne očekuje tijekom svečanosti 50. obljetnice Koncila i početka Godine vjere, jer Sveta Stolica ne želi privlačiti pozornost medija dok traje sudska afera u koju je uključen Vatikan.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene