Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Diktatura relativizma'

Vatikan: 'Uz zdravu sekularnost postoji i nesnošljivi sekularizam'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U govoru pred Vijećem europske biskupske konferencije (CCEE) o temi 'Nove evangelizacije', talijanski kardinal je ocijenio da u današnjoj Europi 'stanoviti pluralizam ne dopušta razlikovanje dobra i zla' i da je zato 'sve teže razlikovati istinu od zabluda i laži'.

'Uz zdravu sekularnost postoji i nesnošljivi sekularizam', rekao je, ocijenivši da se načelo nediskriminacije nerijetko koristi kao oružje za gušenje tradicionalnih kršćanskih vrijednosti.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Victor Manuel Fernandez Podigao prašinu Htio je pomoći: Vatikanski kardinal osim poljupca slikovito opisao i - muški i ženski orgazam

>> Univerzalna moć: Vatikan traži osnivanje globalnog tijela za ekonomsku politiku!

Kardinal Bertone je smjerao na zakone i nacrte kojima se, polazeći od načela nediskriminacije, žele zabraniti vjersko znakovlje i odjeća na javnim mjestima, primjerice u školama. 'Ta diktatura relativizma želi isključiti zajedništvo i javnu dimenziju vjere te je u otvorenom sukobu s tradicionalnim kršćanskim vrijednostima', ocijenio je.

Kao te vrijednosti vatikanski državni tajnik naveo je primjer 'braka između muškarca i žene' te 'zaštitu života od začeća do prirodne smrti'. Papa Benedikt XVI. postavio je 'novu evangelizaciju' zemalja s kršćanskom tradicijom među glavne zadaće svog pontifikata. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene