Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznali mu dva čuda

Vatikan potvrdio: Ivan Pavao II bit će proglašen svecem!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Vatikanu je danas potvrđeno da će papa Ivan Pavao II i 'dobri papa' Ivan XXIII uskoro biti proglašeni svecima.

Vatikan je danas potvrdio da će pokojni papa Ivan Pavao II uskoro biti proglašen svecem, objavila je novinska agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda

>> Priznato DRUGO ČUDO pape Ivana Pavla II.

>> VIDEO Zbog ove žene papa Ivan Pavao II će postati SVETAC!

Prije nekoliko dana Kongregacija za kauze svetaca priznala je drugo čudo Ivana Pavla II., što je tada protumačeno novim korakom prema njegovoj kanonizaciji. Papa Franjo danas je amenovao tu odluku Kongregacije.

Vatikan je objavio i da je papa Franjo odlučio svecem proglasiti 'dobrog papu' Ivana XXIII, najpoznatijeg po sazivanju Drugog vatikanskog koncila. On će svetac postati iako mu nije potvrđeno nijedno čudo.

Zasad nema informacija kada će papa Franjo dvojicu svojih prethodnika proglasiti svecima. Agencija Associated Press spominje 8. prosinca kao mogući datum, ali za to nema službene potvrde.

Kardinali i biskupi članovi Kongregacije prihvatili su nedavno drugo čudo Ivana Pavla II nakon onog koje je omogućilo Papinu brzu beatifikaciju.

U travnju, povjerenstvo sedmorice liječnika kongregacije priznalo je neobjašnjivo ozdravljenje jedne žene, koje je predložio postulator kauze msgr. Slawomir Oder. Čudo, koje se dogodilo na samu večer beatifikacije Ivana Pavla II. 1. svibnja 2011., odobrilo je u lipnju povjerenstvo teologa.

Papa Ivan Pavao II. umro je 2005. nakon 27 godina pontifikata, jednog od najduljih u povijesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene