Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vatikan: Lažni svećenik uhvaćen dok je ispovijedao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažni svećenik uhvaćen je dok je pokušavao provesti ispovijedi u bazilici Sv. Petra a sudio mu je vatikansku sud, rekao je sudac Gianluigi Marrone u interjuu objavjenom jučer u L'Osservatore Romano.

Sudac Gianluigi Marrone, član sudskog sustava Vatikana, rekao je kako je muškarac nosio svećeničku odjeću i dokumente predstavljajući se kao svećenik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u Španjolskoj Svećenik optužen da je s dečkom prodavao Viagru: Ponuđeno mu je psihološko i duhovno vodstvo Tik tok svećenik - 2 modernizacija u crkvi Svećenik hit na TikToku: Prije zaređenja igrao nogomet s Livajom i Perišićem, a imao je i djevojke

'Ponekad sam se morao suočiti i s neobičnim slučajevima poput lažnog svećenika', rekao je Marrone vatikanskom listu L'Osservatore Romano. 

'Uhvaćen je u bazilici dok je pokušavao zauzeti svoje mjesto u ispovjedaonici. Nosio je svećeničku odoru, ali stručnom oku našeg osoblja nije trebalo dugo da otkrije kako nešto nije u redu. Nešto je bilo veoma neobično u njegovom ponašanju', ispričao je Marrone. 

Muškarca su zaustavili i provjerili njegove dokumnete koji su se isprva činili ispravni, čak je imao i vatikansku propusnicu, ali osoblje je i dalje bilo sumnjičavo. Kada su provjerili njegov identitet s talijanskim vlastima doznali su da se u cijeloj Italiji predstavlja kao svećenik. 

'Bio je to slučaj prisvajanja titule i stoga mu je sudio sud u Vatikanu', objasnio je sudac, ali nije želio otkriti kada se to dogovilo niti koja je bila presuda suda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene