Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lažni svećenik uhvaćen je dok je pokušavao provesti ispovijedi u bazilici Sv. Petra a sudio mu je vatikansku sud, rekao je sudac Gianluigi Marrone u interjuu objavjenom jučer u L'Osservatore Romano.


Sudac Gianluigi Marrone, član sudskog sustava Vatikana, rekao je kako je muškarac nosio svećeničku odjeću i dokumente predstavljajući se kao svećenik.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Pogledajte tučnjavu svećenika i vojnika u crkvi: Jedno pitanje izazvalo je bijes Zlostavljanje svećenika Žena koju je godinama zlostavljao svećenik iz Sotina progovorila za Provjereno: "Nisam se znala nositi, krivnju sam preuzela na sebe, pokušala sam suicid!"

'Ponekad sam se morao suočiti i s neobičnim slučajevima poput lažnog svećenika', rekao je Marrone vatikanskom listu L'Osservatore Romano. 

'Uhvaćen je u bazilici dok je pokušavao zauzeti svoje mjesto u ispovjedaonici. Nosio je svećeničku odoru, ali stručnom oku našeg osoblja nije trebalo dugo da otkrije kako nešto nije u redu. Nešto je bilo veoma neobično u njegovom ponašanju', ispričao je Marrone. 

Muškarca su zaustavili i provjerili njegove dokumnete koji su se isprva činili ispravni, čak je imao i vatikansku propusnicu, ali osoblje je i dalje bilo sumnjičavo. Kada su provjerili njegov identitet s talijanskim vlastima doznali su da se u cijeloj Italiji predstavlja kao svećenik. 

'Bio je to slučaj prisvajanja titule i stoga mu je sudio sud u Vatikanu', objasnio je sudac, ali nije želio otkriti kada se to dogovilo niti koja je bila presuda suda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju