Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena plodnost kod muškaraca

Vatikan: Kontracepcijske pilule zagađuju okoliš

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatikanske novine ‘L’Osservatore Romano’ pišu kako kontracepcijske pilule zagađuju okoliš te su stoga djelomično odgovorne za neplodnost kod muškaraca.

Pilula je ‘nekoliko godina imala uništavajući efekt na okoliš na način da otpušta tone hormona u prirodu’ putem urina, rekao je Pedro Jose Maria Simon Castellvi, predsjednik Međunarodne federacije katoličkog udruženja osvrćući se na istraživanje, stoji u novinskom izvještaju.

Pročitajte i ovo Roger Vangheluwe - 1 prekasno za optužnicu Zlostavljao nećake: Papa Franjo izbacio je belgijskog biskupa iz svećenstva zbog pedofilije Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema

>> Antibebi pilule na internetu

>> Kontracepcijska pilula bez nuspojava

>> Kontracepcijska pilula smanjuje rizik od raka

‘Imamo dovoljno dokaza kako bi izjavili da učinak pilule nije zanemariv na plodnost kod muškaraca na Zapadu zbog zagađenja okoliša koje je uzrokovala’, rekao je. ‘Suočeni smo s čistim antiokolišnim efektom koji zahtjeva više objašnjenja od strane proizvođača’, rekao je Castellvi. Nekoliko organizacija odmah je odbacilo istinitost ovih tvrdnji.

‘Jednom kada uđu u metabolizam, hormoni koji se nalaze u oralnoj kontracepciji više nemaju karakteristične efekte ženskih hormona’, rekao je Gianbenedetto Melis, podpredsjednik kontraceptivog istraživanja udruge. Hormoni koji su sadržani u piluli poput estrogena ‘prisutni su svugdje, u plastici, u dezinfekcijskim sredstvima, mesu koje jedemo’, rekla je Flavia Franconi, iz Udruženja talijanskih farmakologa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene