Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanke odsad mogu kupovati antibebi pilule preko interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova usluga pokrenuta u ponedjeljak omogućit će punoljetnim Britankama da legalno nabavljaju antibebi pilule putem interneta, bez posjeta liječniku.

Dosad su žene morale ići ginekologu po recept za oralnu kontracepciju, a sada je mogu kupovati preko interneta, ali samo one žene koje su je već uzimale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Yasmin: Da sada je bilo 14 prijava neželjenih nuspojava Slika nije dostupna Plućna embolija kao nuspojava antibebi pilula nije rijetkost

Ta će se usluga uskoro prošiti i na žene koje još nisu koristile pilulu, uz uvjet da popune upitnik i odgovore na pitanja online liječnika.

Internetski portal DrThom nudi tromjesečnu kontracepciju za 29,99 funta (38,95 eura). Ta je usluga namijenjena ženama i djevojkama iznad 18 godina.

Usluga pogoduje ženama koje u blizini nemaju liječnika ili su previše zauzete poslom i obiteljskim obavezama da bi išle liječniku, rekao je Thomas Van Every, voditelj stručne ekipe koja osigurava uslugu.

No neki stručnjaci upozoravaju na rizike takve prodaje "napamet", bez medicinske dokumentacije i provjere dobi pacijentica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene