Van Jones (Foto: AFP)
Van Jones (Foto: AFP)

Van Jones, analitičar CNN-a, u emotivnom je nastupu objasnio zbog čega su mnogi Amerikanci prestravljeni u izbornoj noći dok gledaju kako pobjeđuje Donald Trump.


"Govori se o čudu, a ja bih rekao da se radi o noćnoj mori", rekao je Van Jones, analitičar CNN-a u emisiji koja je pratila objavu rezultata po kojima je, u to vrijeme, Donald Trump bio u vodstvu.

"Mnogima je teško biti roditelj večeras. Svoju djecu učite da ne budu nasilnici, da ne robuju predrasudama, a sad imate ovo. Roditelji večeras svoju djecu stavljaju u krevet i boje se doručka. Boje se kako će ovo objasniti svojoj djeci", rekao je Jones, kojem su se u izbornoj noći u strahu javljali neki prijatelji.

"Pisali su mi prijatelji muslimani koji su me pitali trebaju li napustiti zemlju. Obitelji useljenika prestravljene su večeras", rekao je Jones, koji se složio da su ovi izbori bili svojevrsna pobuna protiv elita. Ustvrdio je da su ovi izbori bili svojevrstan prosvjed bijelaca djelomično i protiv crnog predsjednika.

"Donald Trump večeras ima odgovornost uvjeriti narod da će postati predsjednik svih ljudi koje je uvrijedio i odbacio", poručio je Jones u emotivnom govoru.