Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kao da se ista priča ponavlja

Valentina preživjela Concordiju, njezina baka Titanic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valentina Capuano (30) jedna je od preživjelih putnica s kruzera Coste Concordije koji se u petak nasukao blizu talijanskog otočića Giglija, no njezina je priča posebna - Valentinina baka je u noći 14. travnja 1912. preživjela potonuće Titanica.

‘Bilo je strašno, kao da se ista priča ponavlja, bila sam uistinu prestravljena’, ispričala je mlada žena rodom iz Napulja za list Repubblica. Njezina 'nona' Maria često joj je pričala o svojem strašnom iskustvu koje je doživjela kao putnica na Titaniku.

‘Još uvijek sam vrlo potresena, preživjela sam, ali me cijela priča zapravo još uvijek jako muči, povremeno imam tahikardiju i vrlo sam uznemirena i tjeskobna’, rekla je Valentina za Republiccu. Na Costi Concordiji su također bili njezin zaručnik, njezin brat te bratova djevojka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brodolom Costa Concordia 'Vlasnici i posada su znali da je crna kutija pokvarena' Slika nije dostupna List Messaggero izračunao 'Kapetan kukavica' bi u zatvoru trebao provesti 2.697 godina

>> Kruzer počeo tonuti: Prekinuta potraga za preživjelima

Nasukavanje Coste Concordije dogodilo se gotovo stoljeće nakon tragedije britanskoga parobroda Titanica u čijem je potonuću smrtno stradalo oko 1.500 putnika.

Valentina i članovi njezine obitelji bili su među 3.200 putnika koliko ih je na turističkom putovanju po Mediteranu bilo na tom brodu. Na Costi Concordiji bilo je i oko tisuću članova posade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene