Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na graničnom prijelazu

Uznemirujući video: Migrante u BiH granična policija zatvorila u metalne kaveze

Migranti u Trebinju (Foto: Are You Syrious?)
Migranti u Trebinju (Foto: Are You Syrious?) Foto: Are You Syrious?
Udruga "Are You Syrious?" objavila je uznemirujuću snimku s graničnog područja između BiH i Crne Gore.

Videosnimka prikazuje grupu migranata koji su zatvoreni u kavezima na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk kod Trebinja, nakon što su ilegalno prešli iz Crne Gore u BiH.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku

Kako tvrde aktivisti, u kavezima je pritvoreno sedam odraslih osoba i petero djece, od kojih najmlađe ima tri godine. Riječ je navodno o migrantima iz Iraka.

 Vlasti u BiH tvrde, navode iz udruge Are You Syrious?, "da je sve u skladu sa standardima u EU".

Kako se doznaje, migranti nisu imali identifikacijske dokumente izuzev potvrda da su tražitelji azila u Crnoj Gori.

Nakon što su im granični policajci iz Trebinja osigurali vodu i hranu do primopredaje pripadnicima MUP-a Crne Gore, smješteni su u prostorijama za zadržavanje (jedinim koje granična policija BiH ima na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk za tu svrhu), navode državne vlasti.

Granična policija BiH demantirala je nehumano postupanje prema migrantima na MGP Klobuk u prostorijama koje ima na raspolaganju, piše Radio Sarajevo.

"Međunarodni granični prijelaz Klobuk - prijelaz je projektiran i izgrađen od sredstava EU-a, čiji montažni objekti nisu klasično zidani tako da su prostorije za zadržavanje ograđene metalnim pregradama, ali je riječ o klimatiziranim i prostorijama s grijanjem, pod videonadzorom, s dnevnom svjetlošću i sanitarnim uvjetima, a migranti u njima nisu bili zaključani. Prostorije su predviđene za kraća zadržavanja do šest sati, a migranti u njima nisu proveli duže od dva sata", priopćeno je iz granične policije.

Istovremeno, navode da su službene prostorije i uvjeti rada službenika granične policije BiH na velikom broju graničnih prijelaza daleko lošiji od uvjeta i prostorija na MGP Klobuk gdje su migranti boravili kratko vrijeme.

Aktualno Nove komplikacije za Uljanik: Belgijski brodovlasnik odustao od završetka gradnje u pulskom brodogradilištu +0 Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Nove komplikacije za Uljanik: Belgijski brodovlasnik odustao od završetka gradnje u pulskom brodogradilištu 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene