Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam svoj majstor

'Uzmite mačku i vucite ju po tepihu dok ne počne iskriti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako hrvatski roditelji znaju imati mnogo prigovora oko udžbenika svoje djece, možda ih smiri ovaj primjer iz susjedne nam države.

Tako je u udžbeniku fizike za osmi razred osvanuo zanimljivi eksperiment kojeg preporučuju djeci da kod kuće sami probaju. Naime, cilj je pomoću mačke shvatiti elektricitet.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

'Jedna mačka ili komad nečega što je maljavo (ne morate koristiti mačku, zimska jakna će sasvim lijepo poslužiti). Dakle, ipak je bolje da koristite jaknu', uvod je eksperimenta u udžbeniku čiji su autori Aziza Skoko i Kasim Imamović.

Uglavnom, djeci se savjetuje da izgase svjetla i napipaju mačku/ jaknu u mraku te je polako počnu vući po tepihu. 'Pokušajte različite brzine i promatrajte što će se dogoditi', poučni su autori. Mačka će početi frcati iskre, a to je, draga djeco, elektricitet.
Međutim, to je, kako donosi Sarajevo X samo posljednji od niza skandala vezanih za udžbenike u BiH. Nedavno je u jednom pisalo kako vuk živi na drvetu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene