Njujorški vatrogasci bore se s velikim požarom na Manhattanu kojem je navodno prethodila snažna eksplozija.


Velik požar zahvatio je nekoliko zgrada na njujorškom Manhattanu. Očevici kažu kako je požaru prethodila snažna eksplozija, međutim to još službeno nije potvrđeno. Prema prvim podacima dvije su se zgrade urušile, a strahuje se da pod ruševinama ima zarobljenih stanara ovih dviju zgrada.

Vezani članci Vatrogasci na terenu, požar na području Danilo Biranja Potresne fotografije vatrogasaca koji su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom nedaleko od Šibenika Vatrogasci, ilustracija Grom pogodio kuću u Županji i izazvao požar: "Čuo se glasan udar. Kada smo izašli van, vidjeli smo gusti dim iznad kuće"

'Riječ je o stambenoj četvrti u Istočnom Harlemu, a na teren su odmah izašli njujorški vatrogasci', rekao je glasnogovornik policije. Svi dolasci i polasci vlakova s njujorške postaje Grand Central koja se nalazi blizu mjesta eksplozije privremeno su prekinuti.

Više od 200 vatrogasaca nalazi se na zgarištu, a prema Reutersovim informacijama najmanje dvije osobe su poginule, a 24 ih je ozlijeđeno. Dodajmo k tome da se i desecima ljudi, uglavnom stanara, intenzivno traga.

Iz gradskih tvrtki kažu kako su neposredno prije eksplozije zaprimili poziv o mogućem curenju plina, a tu je informaciju na konferenciji na novinare potvrdio i njujorški gradonačelnik Bill DeBlasio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook