Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavlja se pakao

Nakon 3 dana primirja: Hamas na Izrael šalje rakete, Izrael Gazu napao iz zraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska gađala je ciljeve u Pojasu Gaze odgovarajući time na raketne napade palestinskih militanata, pošto je isteklo trodnevno primirje a na neizravnim pregovorima Izraela i Hamasa u Egiptu nije postignut dogovor o dugoročnom prekidu vatre.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zapovjedio je vojsci da uzvrati "silom" na obnovljene raketne napade, objavili su izraelski mediji.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Skupina Saraja al-Kuds, oružano krilo Islamskog džihada, preuzela je odgovornost za ispaljivanje raketa iz Gaze prema jugu Izraela pošto je u osam sati ujutro po lokalnom vremenu isteklo 72-satno primirje.

Izraelska vojska objavila je da su Palestinci ispalili najmanje pet raketa, te da je srušila jedan palestinski projektil iznad južnog izraelskog grada Ashkelona. Kako navodi vojska, gađane su "terorističke lokacije" diljem Pojasa Gaze, a zasad nije predviđena nova izraelska kopnena ofenziva na palestinsku enklavu. 

Izrael se povlači iz Gaze: Potraga za tunelima završena

Izrael je ranije objavio da je spreman pristati na produljenje prekida vatre, no glasnogovornik Hamasa rekao je da Palestinci na to ne pristaju, ali će nastaviti pregovore u Kairu.

Palestinci su tražili da Izrael načelno prihvati njihove zahtjeve među kojima su ukidanje blokade Pojasa Gaze, oslobađanje zatvorenika i otvaranje morske luke.

Oružano krilo Hamasa upozorilo je u četvrtak palestinske pregovarače da ne pristaju na produljenje prekida vatre ako Izrael ne ponudi ustupke, što Izrael nije učinio.

U gotovo jednomjesečnom ratu poginulo je po palestinskim izvorima 1875 Palestinaca, većinom civila. Izrael je objavio da je u borbama koje su počele 8. srpnja poginulo 64 izraelskih vojnika i troje civila. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene