Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dio optužnice vraćen na snagu

Haag: Karadžiću će se ipak suditi za genocid u BiH!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Haškog tribunala vratilo je na snagu dio optužnice koji Radovana Karadžića tereti za genocid počinjen 1992. godine u Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku.

'Žalbeno vijeće na osnovu članka 235. statuta i pravila 117., imajući u vidu pisane podneske strana u postupku i argumente iznesene na žalbenom ročištu u travnju na otvorenoj sjednici, djelomično odobrava prvi, drugi i treći argument Tužiteljstva, poništava odluku Raspravnog vijeća kojim se Radovan Karadžić oslobađa odgovornosti za genocid u predmetnim općinama te vraća na snagu točku 1 optužnice.'

Pročitajte i ovo Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Ubijeni milijuni ljudi Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta: "Ljudska zloba i mržnja mogu nanijeti puno nesreće" Obitelj oplakuje mrtve u Gazi s gnušanjem odbacuju Određen datum: Izrael će na sudu odgovoriti na optužbe o genocidu

Tim je riječima predsjednik Žalbenog vijeća Theodor Meron danas objavio da je poništena lanjska odluka Raspravnog vijeća, kojom je ratni vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić oslobođen odgovornosti za genocid počinjen 1992. godine nad Hrvatima i Muslimanima u općinama Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku.

Točka 1 optužnice, koju je Raspravno vijeće bilo ukinuto, vraćena je na snagu.

>> Masovni ukop 409 novoidentificiranih žrtava: Među njima novorođenče i 44 dječaka

Inače, sudac Theodor Meron je ujedno i predsjednik Tribunala, a on je predsjedao i vijećem koje je pravomoćno oslobodilo hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača.

Današnja je odluka objavljena na 18. obljetnicu genocida nad Bošnjacima počinjenog u Srebrenici.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene