Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznat mogući uzrok

VIDEO Užas u Rusiji: Izbio požar u ilegalnom domu za starije, raste broj poginulih

Požar ilegalnog doma u Rusiji
Požar ilegalnog doma u Rusiji Foto: Screenshot / Twitter
Broj poginulih u požaru u domu za starije i nemoćne u ruskom Sibiru narastao je na 22 osobe, rekli su istražitelji u subotu.

Vatra je uništila drugi kat zgrade, koja nije službeno registrirana kao dom za starije i nemoćne, no ugašena je do ranojutarnjih sati kada su spasioci završili s češljanjem ruševina u gradu Kemerovo, objavili su državni mediji i hitne službe.

Požar je stavljen pod kontrolu, piše TASS. Prema prvim izvješćima, uzrok požara bi mogao biti bojler. Pokrenut je kazneni postupak po članku o uzroku smrti iz nehaja.

Prema prvim informacijama iz lokalnih medija, broj poginulih je bio 11, no on je tijekom nekoliko sati narastao.

Guverner Kuzbasa Sergej Tsivilev rekao je da će sve domove za starije, prvenstveno privatne, biti pregledane nakon požara. "Inspekcije će biti gotove u roku od tjedan dana", napisao je na svom Telegram kanalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: Tijekom gašenja požara u kući pronađeno tijelo

Mnogi domovi za starije i nemoćne u Rusiji djeluju bez službene dozvole, rekli su dužnosnici, što znači da se smatraju privatnim vlasništvom i ne podliježu inspekcijama.

Požar ilegalnog doma u Rusiji Požar ilegalnog doma u Rusiji (Foto: Screenshot / Twitter)

Novinska agencija RIA je, navodeći gradske vlasti, rekla da bi kršenje pravila o protupožarnoj sigurnosti moglo biti uzrok katastrofe koja je u petak navečer zadesila grad, 3600 kilometara istočno od Moskve.

Jedan od najsmrtonosnijih nedavnih požara u Rusiji izbio je također u Kemerovu kada je vatra zahvatila gornje katove trgovačkog centra "Zimska višnja" 2018. i odnijela 64 života.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene