Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvan zbog seksizma

UVRIJEDIO KOLEGICU Indijski premijer pohvalio premijerku Bangladeša 'iako je žena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski premijer Narendra Modi izazvao je lavinu gnjeva na indijskim društvenim mrežama jer je svoju bangladešku kolegicu pohvalio za borbu protiv terorizma "iako je žena".

Modi je bio u dvodnevnom posjetu Bangladešu i u nedjelju je pred studentima svučilišta u Dhaki pohvalio posvećenost bangladeške premijerke Šeike Hasine u borbi protiv terorizma.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji

"Svijet još nije našao rješenje kako zaustaviti terorizam. Čak ni UN nije to u stanju. Sretan sam što bangladeška premijerka, iako je žena, ima nultu toleranciju prema terorizmu", rekao je Modi.

Korisnici društvenih mreža svalili su u ponedjeljak lavinu kritika na premijera. "Kako može reći 'iako je žena' kada mu je vlastita zemlja imala sjajnu premijerku prije većine drugih država svijeta. Sramota!", napisao je jedan korisnik.

"Mentalit muške premoći zauvijek ostaje u muškim glavama", kaže se u drugoj poruci na Twitteru. Modija uglavnom optužuju za predrasude i seksizam.

Neki korisnici poslužili su se sarkazmom kako bi poslali poruku. "Okej. Idem sad na posao. Nakon što sam skuhala i poslala djecu u školu. Kao i svaka druga žena koju znam iako je žena", objavila je urednica India Todayja Gayatri Jayaraman.

Pod 'hashtagom' Iako je žena, korisnici postavljaju fotografije uspješnih žena poput indijske i britanske premijerke Indire Gandi i Margaret Thatcher, aktivistice za ljudska prava Rose Parks, aktivistice za pravo na obrazovanje Malale Jusufzai ili nobelovke Marie Curie. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene