Bosanska policija, mjesto zločina, ilustracija (Foto: AFP)
Bosanska policija, mjesto zločina, ilustracija (Foto: AFP)

U jeku žestoke predizborne kampanje bošnjačkih stranaka u Bosni i Hercegovini za listopadske izbore u utorak je u središtu Sarajeva zapaljeno vozilo potpredsjednice Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Adise Omerbegović-Arapović kojoj je na čelu medijski magnat Fahrudin Radončić koji je ovome napadu pridao politčki prizvuk te pozvao međunarodne institucije da se uključe u njegovo rasvjetljivanje.


Prema izvještaju MUP-a Sarajevske županije vozilo marke Volvo zapaljeno je u utorak ujutro iza 04:00 sata u naselju Dobrinja u sarajevskoj općini Novi Grad uz pomoć lako zapaljive tekućine. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo vatrogasno vozilo te zaustavilo širenje vatre.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Dodik: "Republika Srpska želi neovisnost kao i Kosovo" David Dragičević (Foto: Provjereno) Početak Dodikove kampanje "pokvario" otac koji traži istinu o smrti sina

Iz Saveza za bolju budućnost sumnjaju kako se radi o politički motiviranome napadu budući je uz potpredsjednicu SBB-a BiH Adisu Omerbegović-Arapović i njezin suprug Adis Arapović angažiran u izbornom stožeru ove stranke koja oštro kritizira vodeću bošnjačku Stranku demokratske akcije.

"Nakon postavljanja eksploziva pod automobil predsjednika A-SDA, premlaćivanja novinara Latića i više drugih teških incidenata, SBB poziva međunarodne institucije da se uključe i pomognu da se izbori održe bez ozračja straha, teških tjelesnih napada, terorističkih poruka koje dolaze od jednog centra koji nije teško otkriti ako pravna država profesionalno radi svoj posao", navodi se u priopćenju SBB-a BiH Fahrudina Radončića.

Bosanska policija, mjesto zločina, ilustracija (Foto: AFP)
Fahrudin Radončić (Foto: AFP)

Još eksplicitnija je bila Adisa Omerbegović-Arapović.

"Ovo je napad na sve one koji ne misle kao oni koji su ovo napravili i koji iz jednog centra moći prave ovakve slučajeve. Sada smo bili meta nekome tko cijeli život želi ostati na vlasti", rekla je Omerbegović - Arapović.

Radončić je poznat po oštrim kritikama vodstva Stranke demokratske akcije (SDA) kojega gotovo svakodnevno preko medija kojima je vlasnik optužuje za kriminal, korupciju, nasilje, premlaćivanje i pritiske na druge političke stranke i pojedince koji stranku kritiziraju. Istodobno iz SDA optužuju Radončića za izdaju bošnjačkih nacionalnih interesa te dogovor s Milorad Dodikom na štetu Bosne i Hercegovine. (Hina)