Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuda zapada

Usprkos protivljenjima: Javno objesili mladića jer je ubio 'najjačeg Iranca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranske vlasti javno su objesile 17-godišnjeg tinejdžera jer je navodno ubio 'najjačeg Iranca'.

Usprkos protivljenju Amnesty Internationala nesretni Aliereza Molla Soltani završio je na vješalima u grad Karaj na zapadu zemlje. Na vješanju se okupilo mnoštvo ljudi i bila je angažirana policija radi sigurnosti, izvijestila je iranska agencija IRNA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Benjamin Netanyahu i Iron Dome nakon napada Irana Okupio se ratni kabinet, cijeli svijet strahuje od eskalacije sukoba: Netanyahu dvoji oko samo jedne stvari

Mladić je navodno prije pogubljenja plakao i molio za oprost, no bez uspjeha. Molla Soltani je osuđen na smrt jer je izbo na smrt popularnog iranskog atletičara Ruhollaha Dadashijia poznatijeg kao 'najjačeg čovjeka u Iranu'. No, tinejdžer je na sudu tvrdio da je bila riječ o samoobrani te da se sa sportašem sukobio zajedno s još dva mladića, nakon incidenta u prometu.

No, sudac je odlučio da mladić odgovara kao punoljetnik jer je postigao 'vjersku zrelost' i prema lunarnom kalendaru ima 18 godina. Moderni svijet je osudio ovakav postupak, a bilo je to 202. smaknuće u Iranu ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene