Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pelle je 2008. godine osuđen na dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu, ali je 2011. uspio pobjeći iz bolnice u koju je prebačen zbog anoreksije.


Talijanska policija napokon je u srijedu ščepala Antonija Pellea (54), zloglasnog mafijaša kojem se trudila ući u trag još od 2011. godine, otkako je pobjegao iz bolnice u Locriju u koju je prebačen zbog anoreksije.

Vezani članci Nicola Gratteri, protumafijaški tužitelj Više od 350 članova mafije na najvećem suđenju u Italiji: ''Oni su vlast'' Grafit kod Kovačevićeva kluba - 6 Bijesni ugostitelji: "Klub, escort dame, brojač novca… meni to izgleda kao da gledam Narcose i Escobara, a ne suvislu državu"

Pelle, poznat i pod nadimkom La Mamma, je 2008. godine osuđen na dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je krijumčario oružje i drogu, a policija ga je vodila kao čelnika Pelle-Vottari klana sa sjedištem u gradu San Luci, odnosno kao pripadnika zloglasne kalabrijske mafije Ndrangete.

Policija je Pellea doslovno izvukla iza ormara, a  mediji javljaju da je lukavac izgradio sićušno skrovište koje se nalazilo između kupaonice i spavaće sobe sina u svom domu u Benestareu. Kuću je, zgodno je istaknuti, pretraživalo pedesetak policajaca.