Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uskoro, pripreme su skoro gotove!'

Sjeverna Koreja prijeti nuklearnim pokusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja je pri završetku priprema za svoj treći nuklearni pokus i u mogućnosti ga je izvesti ‘uskoro’, kazao je za Reuters jedan visoki izvor blizak Pjongjangu i Pekingu.

‘Uskoro. Pripreme su skoro gotove’, odgovorio je spomenuti izvor na pitanje planira li Sjeverna Koreja izvršiti još jedan nuklearni pokus. Radi se o vjerodostojnom izvoru koji je i ranije davao informacije koje su se pokazale točnim, uključujući i najavu prvog nuklearnog pokusa 2006. godine.

Izvor, međutim, nije kazao da li će se ponovo koristiti plutoniji ili visoko obogaćen uran.

Pročitajte i ovo Ruski travel bloger objavio je snimke s putovanja u Sjevernu Koreju Skijanje kod Kim Jong Una Najzatvorenija zemlja primila prve turiste: "Vidjeli smo tek dvije trgovine, a posebne upute dobili smo za fotografiranje i - presavijanje novina" Ilustracija Rat protiv Ukrajine Sjevernokorejske tvornice steljiva rade punom parom: Rusiji u kontejnerima šalju milijune granata

>> Sjeverna Koreja Južnoj zaprijetila 'specijalnim akcijama'

Južnokorejske novine su objavile da bi pokus mogao uslijediti za dva tjedna.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja je posljednjih dana objavila val kritika na račun južnokorejskog predsjednika Leeja i njegove Vlade. Vjeruje se kako je ova posljednja odgovor na Leejeve primjedbe u vezi s potrebnim poljoprivrednim reformama u Sjevernoj Koreji te otkrivanje novih južnokorejskih raketa u četvrtak. Pjongjang smatra kako je Lee uvrijedio sjevernokorejsku proslavu 100. rođendana Kim il-sunga.(I.D. /Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene