Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svako rješenje za povezivanje dijelova hrvatskog teritorija prihvatljivo je za Bosnu i Hercegovinu pod uvjetom da ne ugrožava državni integritet BiH, izjavio je ministar transporta i komunikacija Damir Hadžić uoči novog sastanka na kojemu bi predstavnici Hrvatske, BiH i Europske unije trebali razgovarati o spornim pitanjima između dvije države.


Kako u petak prenose banjolučke 'Nezavisne novine', najvažnije teme sastanka, koji bi se najvjerojatnije 29. travnja trebao održati u Bruxellesu, bit će eventualna gradnja prometnog koridora koji bi povezivao hrvatski teritorij kroz zaleđe Neuma te pitanje granice između dvije države.

>>Pusić i Lagumdžija u petak će pokušati riješiti pitanje Neuma i Ploča

Bosanskohercegovački ministar transporta i komunikacija tvrdi kako još nema službenog stajališta Hrvatske o tome kako povezati svoj teritorij koji je presječen granicom kod Neuma, odnosno hoće li se graditi most preko Pelješca ili pak cestovni koridor preko teritorija BiH.

'Mi nećemo praviti probleme i jasno smo kazali kako je 'neumski koridor' moguća alternativa, ali oni (Hrvatska) moraju iskazati interes za realizaciju takvog projekta', izjavio je Hadžić.

Također je konstatirao kako je zamjetno da se predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović od izričitog protivnika gradnje Pelješkog mosta prometnuo u odlučnog zagovaratelja te ideje.

Komentirajući neriješeno pitanje granične crte između dvije zemlje Hadžić je kazao kako je stajalište BiH jasno kada je riječ o Neumskom zaljevu i kako Hrvatska nema pravo na otočiće Veliki i Mali Školj pa bi jedino sporno pitanje mogla biti granica kod Kostajnice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci COVID bolnica u Areni Antigenski testovi u još dva grada, većina županija bilježi porast novooboljelih Meme o pristupu moru (Foto: Twitter) Bosna se digla na noge zbog šale na račun njihove obale: ''Jeste li vi ikada čuli za Neum?!''