Urušio se dio nadvožnjaka u Ciudad de Mexicu. Poginulo je najmanje 15 ljudi.

Galerija


Petnaest ljudi je poginulo, a 70 ih je ozlijeđeno u Ciudad de Mexicu kad se nadvožnjak na kojemu su bili vagoni podzemne željeznice djelomično srušio na cestu u ponedjeljak navečer, rekle su vlasti.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija objavila detalje teške nesreće kod Klisa: Vozač automobila bio je pijan, suvozač se bori za život Policijska sirena, ilustracija Crni petak kod Klisa: Auto sletio s ceste i udario u parkirano teretno vozilo, jedna osoba na mjestu mrtva

Dramatična videosnimka emitirana na lokalnom kanalu Milenio TV pokazuje kako se nadvožnjak metroa linije 12 ruši s vagonima na njemu. Prema prvim podacima, u nesreći je poginulo 15 ljudi, a 70 ih je ozlijeđeno, objavila je gradska agencija za upravljanje rizicima i civilnu zaštitu.

Gradonačelnica Ciudad de Mexica Claudia Sheinbaum obišla je mjesto nesreće i na Twitteru napisala: "Nažalost, ima mrtvih i ozlijeđenih, pomažu vatrogasci i osoblje javne sigurnosti. Uključeno je više bolnica. Uskoro ćemo dati više informacija."

Druge snimke na televizijskim postajama i društvenim medijima pokazuju ekipe hitne pomoći i vatrogasce koji pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima. Linija 12 podzemne željeznice izgrađena je kad je ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard bio gradonačelnik Ciudad de Mexica.

"Ovo što se danas dogodilo užasna je tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim obiteljima", napisao je Ebrard na Twitteru. "Naravno, uzroci se moraju istražiti i definirati odgovornosti. Ponavljam da stojim na raspolaganju vlastima da pomognem u svemu što je potrebno", dodao je bivši gradonačelnik.

"Vatrogasci i osoblje zaduženo za sigurnost građana su na terenu. Brojne bolnice primaju pacijente. Uskoro ćemo dati dodatne informacija", napisala je gradonačelnica Ciudad de Mexica Claudia Sheinbaum na Twitteru.