Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv kriminala

Urugvajska vlada želi prodavati marihuanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Urugvaja planira u borbi protiv kriminala napraviti korak dalje od legalizacije marihuane - žele je prodavati.

Lokalni mediji, pozivajući se na neimenovane zastupnike vladajuće stranke, pišu kako će vlada u Montevideu sutra poslati Skupštini prijedlog zakona o legalizaciji prodaje marihuane kao jednu od mjera u borbi protiv kriminala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

No, jedino će vlada smjeti prodavati cigarete s marihuanom, dok će se one isključivo prodavati odraslim osobama i to registriranim korisnicima. U urugvajskom predsjedništvu još nema potvrde za tu informaciju, ali Associated Press doznaje kako bi službeno priopćenje, koje se očekuje, moglo uključiti i 'pitanje marihuane'.

Na osnovu tog prijedloga zakona, pišu mediji, ljudi koji bi pušili više od ograničenog broja cigareta marihuane, morati će na odvikavanje od droge, što bi se financiralo novcem od poreza na te cigarete. Ideja je da se kriminal oslabi time što će se dilerima droge umanjiti profit, a uživatelji će se prebaciti s težih na lakše droge.

U Urugvaju ne postoje zakoni koji zabranjuju korištenje marihuane. Posjedovanje za osobne potrebe nije kažnjivo, s obzirom da nije ni predviđeno kao kazneno djelo.

Urugvaj je jedna od najsigurnijih zemalja Južne Amerike, ali javnost je zabrinuta zbog nedavnih obračuna bandi i sve češćih zapljena kokaina. Sve je to utjecalo na pad već ionako smanjene popularnosti ljevičarskog predsjednika Hosea Mujice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene