Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središte uragana Nate trebalo bi u subotu u ponoć po lokalnom vremenu doći do obale Mississippija i znatno oslabiti, izvijestio je Američki nacionalni centar za uragane (NHC).


Oluja je došla oko 95 km istočno od New Orleansa s vjetrovima maksimalne brzine od 140 km na sat, izjavili su iz NHC-ar. Nate će se, očekuje se, okrenuti u smjeru sjever-sjeverozapada, a zatim na sjeveroistok s povećanjem brzine kretanja tijekom idućih nekoliko dana. U nedjelju ujutro će po lokalnom vremenu Nate vjerojatno postati tropska oluja, izvijestio je NHC.

Vezani članci Hrvanje s aligatorom Umirovljenik se hrvao s aligatorom kako bi spasio štenca starog tri mjeseca, a sve je snimljeno kamerom Slika nije dostupna Uragan Ernesto prijeti obali Meksika

Ta je oluja već odnijela 25 života u središnjoj Americi. Najviše je žrtava bilo u Nikaragvi, gdje je poginulo 11 ljudi, a sedam se smatra nestalima. U Kostariki je poginulo osam osoba, a 17 se osoba vodi kao nestalo.

U prvim satima nedjelje Nate bi trebao pogoditi američko tlo. Stoga su vlasti grada New Orleansa odlučile evakuirati žitelje prigradskih naselja koju nisu obuhvaćeni protupoplavnim sustavima. Najveća opasnost ovog uragana nisu kiše već jaki vjetrovi i podizanje razine mora. Stanje uzbune zbog dolaska Natea proglašeno je i u većem dijelu Floride, te državama Alabama, Louisiana i Mississippi. (Hina)