Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jačinu vjetra od 216 km/h

Uragan Bill prerastao u opasnu oluju četvrte kategorije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan Bill pretvorio se u opasnu oluju četvrte kategorije, uz jačinu vjetra od 216 kilometara na sat, a meteorolozi predviđaju da bi njegova snaga mogla još rasti.

Nacionalni centar za uragane kazao je da prati jačinu uragana, te da bi on potkraj dana trebao pogoditi otoke Leeward. Najveću opasnost uragan predstavlja za Bermudu, do koje će stići za tri do četri dana. Tropska oluja službeno se smatra uraganom kada njezin vjetar premaši brzinu od 119 kilometara na sat. Snažni uragani su uragani 3. kategorije (s vjetrom bržim od 178 km/h) i više na Saffir-Simpsonovoj ljestvici s 5 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Kišovito vrijeme Promjena vremena Velika promjena vremena: Za tri regije upaljen narančasti meteoalarm Oluja u Norveškoj Klimatske promjene FOTO Europsku zemlju pogodio uragan kakav mlađe generacije ne pamte: Rijetka pojava mogla bi se sve češće ponavljati

Prva tropska oluja ove sezone na Atlantiku koja je došla do kopna, Claudette, koja je u ponedjeljak ujutro stigla na sjevernu obalu Floride uz snažne pljuskove, oslabjela je i prešla je u tropsku depresiju. Sezona uragana traje šest mjeseci, od 1. lipnja do 30. studenoga. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene