Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećao otkloniti nedostatke

Upravitelj Fukushime: Priznajemo, situacija je opasna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor japanske tvrtke koja upravlja nujklearnom elektranom u Fukushimi priznao je da je situacija zbog curenja radioaktivne vode ondje opasna.

Tvrtka Tepco koja upravlja japanskom nuklearnom centralom u Fukushimi nastradalom u tsunamiju prije dvije godine priznala je u srijedu da je problem curenja radioaktivne vode iz podzemnih rezervoara ozbiljan te obećala što je prije moguće isprazniti rezervoare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 770.000 tona vode s tricijem Japanski ribari na nogama zbog odluke da radioaktivna voda iz Fukushime bude puštena u ocean Slika nije dostupna Tepco izvijestio Iz nuklearke u Fukushimi iscurilo 45 tona visoko radioaktivne vode

"Priznajemo da se radi o opasnoj situaciji. Uspostavili smo kriznu skupinu kako bismo riješili taj problem", reko je čelnik Tepca Naomi Hirose na konferenciji za novinare u sjedištu okupljanja radnika, 20-ak kilometara udaljenom od atomskog kompleksa.

>> Iz nuklearke Fukushima istekla radioaktivna voda

"Ispraznit ćemo vodu iz podzemnih rezervoara", pojasnio je, rekavši da se nada da će ta operacija biti dovršena do kraja svibnja.

Dok se očekuje ispumpavanje vode, u međuvremenu bi je trebalo na neki način vaditi i premještati kako bi se izbjegla kontaminacija tla. "Još uvijek ne znamo razlog curenju, ali radimo kako bismo razjasnili stvar", rekao je Hirose.

U skladu s kapacitetima koji su na raspolaganju Tepco će premjestiti vodu iz rezervoara u ogromne spremnike na tlu, ali to traži radove kako bi se instalirala oprema. "Želimo riješiti problem što je prije moguće, ali to je nemoguće u jednom danu", dodao je Hirose. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene