Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturaketni štit

Upozorenje Zapadu: 'Istječe vam vrijeme!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da zapadnim zemljama ističe vrijeme da iznese nove prijedloge kako bi osigurale ruski pristanak za proturaketni štit u Europi.

Medvedev, kojega će Putin naslijediti u svibnju, je rekao da Moskvu nisu uvjerili argumenti NATO-a da je planirana proturaketna obrana u Europi usmjerena protiv raketnih napada iz zemalja poput Irana.

‘Imamo vremena za dogovor no ono istječe, i mislim da bi bilo na našu obostranu korist postići obostrano prihvatljive sporazume’, rekao je Medvedev na konferenciji o sigurnosti u Moskvi.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

>> NATO i Rusija: 'Još se nismo dogovorili oko proturaketnog štita'

‘Glavno je da moramo čuti jednostavnu stvar, čuti je i dobiti potvrdu: 'Poštovani prijatelji iz Rusije, naša proturaketna obrana nije usmjerena protiv protiv ruskih nuklearnih snaga'. To mora biti potvrđeno, ne na prijateljskom čavrljanju uz šalicu čaja ili čašu vina nego u dokumentu’, rekao je Medvedev.

U govoru uoči razgovora s predsjednikom SAD-a Barackom Obamom idućeg tjedna, Medvedev je iznio pesimističnu ocjenu stanja globalne sigurnosti i međunarodnih odnosa na kraju svog četverogodišnjeg predsjedništva rekavši da je euro-atlantska sigurnosna zajednica koju se nadao stvoriti ostala ‘mit’. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene