Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IQ 176!

Upoznajte šestogodišnjaka inteligentnijeg od Einsteina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac indijskog porijekla, šestogodišnji Pranav Veera ima IQ 176, viši od Alberta Einsteina. Kaže da želi biti astronaut, a kada je u školi trese se od uzbuđenja jer će naučiti nešto novo.

Dječak Pranav Veera može kronološki nabrojati imena svih američkih predsjednika, planete sunčevog sustava i koliko im treba vremena na putu oko Sunca. Pranav ima IQ 176, dok se vjeruje da je Einsteinov bio 160. Ako mu kažete bilo koji datum, znat će na koji dan on pada. Voli video igrice i igranje vani. Pranavovi roditelji otkrili su da se činio neobično inteligentnim dok se igrao s igračkama abecede kada je imao četiri godine. Čak je znao koje su boje pojedina slova, piše medindia.net.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IQ od 162 prema Mensi VIDEO Djevojčica (11) ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga! Slika nije dostupna Čitao već sa 9 mjeseci Dječak (2,5) ima IQ 141: Čita, množi do 100, broji do 1000...

'To nas je malo zbunilo. Dijete mora imati zaista neobičnu memoriju da bi to zapamtilo', rekao je dječakov otac Prasad Veera. Njegova majka, Suchitra Veera otkrila je kako on trenutačno voli sve vrste abecede. 'Voli ih skupljati, voli različite boje, različite veličine, materijale', rekla je. Roditelji su odlučili testirati njegov IQ u edukacijskom centru Powers u Hyde Parku prije tri mjeseca.

'Rekao sam, pokušajmo to, jer čini se da radi mnogo stvari koje nisu uobičajene za njegovu dob. Rezultat testa bio je 176', rekao je njegov otac. Marci Taylor, Pranavova učiteljica u osnovnoj školi u Milfordu kaže da je on 'zadivljujuće dijete'. 'On zna toliko toga, uzbuđeniji je od ostale djece kada treba nešto naučiti. Drhti od uzbuđenja', rekla je. Ono što Marci kod Pranava smatra impresivnim je činjenica da već zna mnogo u dobi od šest godina. Kada ga pitaju što bi želio biti kada odraste kaže: 'Astronaut!'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene