Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Joška Broz, unuk negdašnjega jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, danas je u Beogradu, kao predsjednik inicijativnog odbora za osnivanje komunističke partije, srbijanskome ministarstvu uprave predao 12 tisuća potpisa kojima se podupire njezino osnivanje.


Potpisi su, kako prenosi srbijanska agencija Beta, predani minutu do 12, a Broz je među ciljevima komunističke partije naveo vraćanje dostojanstva narodu, obnavljanje starog sustava vrijednosti, socijalno i ekonomsko povezivanje sa zemljama bivše Jugoslavije te moguću suradnju s Europskom unijom.

Vezani članci Slika nije dostupna Nije kao Ceausescu: Tito neće biti ekshumiran Slika nije dostupna Iz Umaga prema Beogradu krenula Titova štafeta

>> Podnesen zahtjev da se Titu posthumno oduzme odlikovanje

Nova će stranka, kako je najavljeno, braniti lik i djelo Josipa Broza Tita i stečevine Narodnooslobodilačke borbe te ustrajati na 'pomirenju naroda'.

'Dolje lažni komunisti'

Broz je pred nekoliko desetaka članova i pristaša te stranke najavio da će ona izići na lokalne i parlamentarne izbore te nužnu suradnju s EU-om.

Događaj su, kako se navodi u izvješću, popratili aktivisti SKOJ-a, kako su sebe predstavili, koji su Brozov govor medijima nekoliko puta prekinuli uzvikujući: 'Dolje lažni komunisti' i 'Bando buržujska'.

Broz je, reagirajući na taj prosvjed, izjavio kako ima ljudi koji se ne slažu s osnivanjem nove stranke te da će oni s vremenom shvatiti da to ide njima u korist.