Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanijekala sve optužbe

Unatoč lošem zdravlju Timošenko ponovno pred sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Harkovu je u četvrtak održano ročište u novom procesu protiv bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko u kojem bi mogla biti osuđena na još 12 godina zatvora ako će biti osuđena po optužbama za korupciju.

Timošenko je odbila nazočiti ročištu u četvrtak navodeći kao razlog loše zdravlje a njen je slučaj ponovno izazvao oštre kritike zapadnjačkog dužnosnika za ljudska prava koji mu je nazočio.

Timošenko, ključna protivnica predsjednika Viktora Janukoviča, prošlog je listopada osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe vlasti dok je bila je premijerka. Slučaj je narušio odnose Ukrajine i zapadnih zemlja koje ga smatraju politički motiviranim.

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

>> Nove optužnice za Juliju Timošenko

Na novom je suđenju optužena za izbjegavanje poreza, prijevaru i pokušaj krađe dok je, devedesetih godina prošlog stoljeća, bila čelnica sada ugašene glavne ukrajinske kompanije za trgovinu plinom UES.

Timošenko je u oba slučaja zanijekala da je prekršila zakon odbacivši optužbe kao dio kampanje represije Janukovičeve vlade nad oporbom.

"Nema dvojbe da su optužbe politički motivirane", rekao je novinarima Francois Zimeray, francuski veleposlanik za ljudska prava, nakon što je nazočio saslušanju u gradu Harkovu gdje se Timošenko nalazi u zatvoru. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene