Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednička utrka

UN pozvao na mir nakon odbijanja kandidature Wyclef Jeana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN-ove snage na Haitiju (MINUSTAH) pozvale su na mir i na poštovanje izbornog zakona, pošto su dan ranije objavljena imena kandidata za predsjedničku utrku, iz koje je, među ostalim, isključena poznata zvijezda hip-hopa Wyclef Jean.

UN 'poziva kandidate i političke stranke koji sudjeluju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima da poštuju izborni zakon', ističe MINUSTAH u priopćenju objavljenom u Port-au-Princeu. Nakon četverodnevne odgode i beskonačnog čekanja cijelog dana, Privremeno izborno vijeće (CEP) objavilo je u petak navečer popis s imenima 19 kandidata čije se kandidature prihvaćaju za predsjedničke izbore 28. studenoga, a 15 kandidata, među kojima je i veoma popularni Wyclef Jean, nije prošlo.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

>> Wyclefu Jeanu odbijena kandidatura za predsjednika Haitija

>> Frka, panika na Haitiju: Wyclef Jean se skriva nakon prijetnji smrću!

Noć na subotu protekla je mirno, bez naznaka prosvjeda u haićanskoj prijestolnici koja je i dalje razorena nakon potresa 12. siječnja u kojemu je poginulo najmanje 250.000 ljudi, a 1,5 milijuna je ostalo bez krova nad glavom. Ovi izbori, prvi nakon razornog potresa, 'omogućit će izbor novog predsjednika i parlamenta koji će predvoditi obnovu Haitija i nastaviti raditi na demokratizaciji početoj 2006.', ističe UN. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene