Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UN osnova etički ured u svakoj agenciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon je odlučio osnovati etičke urede u svakoj agenciji Ujedinjenih naroda, kako bi osigurao poštivanja najviših etičkih mjerila u cijeloj organizaciji, objavio je UN.

Interni bilten kojeg je objavilo tajništo UN-a precizira da je cilj te mjere "osigurati da osoblje Ujedinjenih naroda ispunja najviša etička i mjerila integriteta i da se ta mjerila primjenjuju stalno u Ujedinjenim narodima i u njezinim organima i programima".

Pročitajte i ovo Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Do sada je samo tajništvo UN-a imalo Etički ured, kojeg trenutno vodi Amerikanac Robert Benson. UN-ovi brojni programi i agencije, poput Programa za razvoj (UNDP) i Agencije za hranu i poljoprivredu (FAO) nisu ga imali.

Ta odluka je donešena nakon što su Sjedinjene Države početkom godine kritizirale upravu UNDP-a jer je zatvorila oči kada je režim Sjeverne Koreje pronevjerio više milijuna dolara pomoći namijenjenih razvoju.

Nakon toga je američki Zastupnički dom u lipnju odlučio smanjiti za 20 milijuna američki doprinos proračunu UNDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene