Obavijesti Video Pretražite Navigacija

UN: Klima će promijeniti turistička odredišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom sljedećih nekoliko desetljeća zbog globalnoga zagrijavanja broj turista bit će sve manji, odredišta će se mijenjati, a u zemljama ovisnima o turizmu sve će više turističkih radnika i agencija ostajati bez posla, procjenjuju UN-ovi stručnjaci.

Svjetska meteorološka organizacija i Svjetska organizacija za turizam kažu da će zbog straha izazvanog ekstremnim vremenskim prilikama te poziva na smanjenje broja letova zbog emisije stakleničkih plinova, daleka putovanja postati sve neprivlačnija. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaćen plan o pregovorima za novi sporazum o klimi Slika nije dostupna Klimatske promjene najviše će pogoditi Afriku i Aziju

Turisti iz Europe, Kanade, SAD-a i Japana putovat će u bliže krajeve kako bi iskoristili duža ljeta.

U izvješću pripremljenom za UN-ovu konferenciju o klimatskim promjenama i turizmu, stručnjaci su predvidjeli da će se zbog globalnoga zagrijavanja smanjiti potražnja za putovanjima iz sjeverne Europe na Mediteran, iz Sjeverne Amerike na Karibe te između sjeveroistočne i jugoistočne Azije.

Ipak, ukupna potražnja za putovanjima mogla bi porasti između 4 i 5 posto na godinu, a međunarodna putovanja mogla bi se do 2020. i udvostručiti.

Dužnosnici iz država ovisnih o turizmu poput Maldiva, Fidžija,
Sejšela i Egipta rekli su na konferenciji kako promjene u izboru odredišta te ekološka šteta koju im nanosi globalno zagrijavanje predstavljaju ozbiljnu prijetnju njihovom turizmu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene