Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umro vođa vahabita u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jusuf Barčić kojega se smatralo neformalnim vođom vahabita, pripadnika radikalnog islamskog pokreta u Bosni i Hercegovini, preminuo je u noći između petka i subote od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći, prenijeli su lokalni mediji.

Barčić je upravljajući osobnim automobilom u petak rano ujutro udario u stup ulične rasvjete u Tuzli pri čemu je teško ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Jovan Vukotić obračun podzemlja Pred očima trudne supruge i kćeri ubijen vođa škaljarskog kriminalnog klana Tko su vođe talibana? - 1 Neki potpuno nepoznati Tko su novi vođe talibana? Godinama su vukli konce iz sjene, ali sada je poznato kako će izgledati vrh buduće vlasti u Afganistanu

Liječnici u Kliničkom centru Tuzla cijeli su se dan borili za njegov život no ozljede su bile toliko teške da mu se nije moglo pomoći, navode lokalni mediji. 

Vijest o Barčićevoj smrti potvrdila je dežurna liječnica Mirsada Prašo.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije Miralem Malkić izjavio je novinarima kako policija smatra da je uzrok nesreće vožnja neprilagođena uvjetima na cesti.

Iako su neki mediji u petak nagađali kako je Barčić zapravo pokušao samoubojstvo o tome do subote nije bilo nikakve potvrde.

Jusuf Barčić bio je predvodnik skupine vahabita čije je sjedište bilo u sjevernom dijelu Bosne kod mjesta Kalesija.

Oni su u središte medijske pozornosti dospjeli nakon što su pokušali uz prisilu koristiti prostor Careve džamije u Sarajevu za molitve i vjerska predavanja na kojima su željeli propagirati svoje viđenje islama.

Ranije ovog mjeseca Barčić i njegovi sljedbenici sukobili su se s mještanima sela Barčići kod Kalesije koji su ih istjerali iz zaposjednutog objekta namjenjenog vjerskoj poduci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene