Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dexter Scott King

Preminuo sin Martina Luthera Kinga

Dexter Scott King
Dexter Scott King Foto: Guliver
Preminuo je mlađi sin Martina Luthera Kinga Jr., Dexter Scott King.

Dexter Scott King, mlađi sin pokojnog borca za građanska prava dr. Martina Luthera Kinga Jr. i Corette Scott King, preminuo je u ponedjeljak od raka prostate, objavio je King Centar u Atlanti.

Njegova supruga Leah Weber King rekla je da je umro u snu u svom domu u Malibuu u Kaliforniji. Imao je 62 godine.

"Dao je sve od sebe i do kraja se borio s ovom strašnom bolešću. Kao i sa svim izazovima u svom životu, on se s ovom preprekom suočio hrabro i snažno", istaknula je Leah Weber King.

Pročitajte i ovo Marin Piletić, Marija Miholjek i Saša Kopljar Za Dnevnik Nove TV Prijeti li potpuna blokada državnog aparata? Ministar Piletić o pregovorima, štrajku, koeficijentima i koliko je Vlada spremna popuštati

Dexter King rođen je u Atlanti 30. siječnja 1961., a ime je dobio po baptističkoj crkvi u Montgomeryju u Alabami, gdje je njegov otac po prvi puta bio pastor.

Imao je sedam godina kada je njegov otac ubijen u Memphisu u državi Tennessee 1968. "Riječi ne mogu izraziti slomljeno srce zbog gubitka još jednog brata ili sestre", poručila je dr. Bernice A. King, izvršna direktorica King Centra, u izjavi. "Molim se za snagu da prebrodim ovo vrlo teško vrijeme", dodala je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbio u potkrovlju VIDEO Panika u Širokom Brijegu: Buknuo veliki požar u školi punoj učenika, urušio se krov i strop

Dexter King krenuo je očevim stopama i pohađao je koledž Morehouse u Atlanti. Do smrti bio je predsjednik King Centra i King Estatea. Također je bio glumac i portretirao je svog oca u filmu iz 2002. "The Rosa Parks Story".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene